Recensie: De wijze lessen van een twintiger

Auteur: Nikki Pommer

ISBN: 978 94 93036 00 0

Prijs: €15,-

Genre: Non-fictie

Flaptekst:
In de wijze lessen van een twintiger heeft Nikki Pommer alle lessen gebundeld die zij de afgelopen drie jaar door haar stap terug heeft geleerd. Ze heeft de essentie van zichzelf en haar leven teruggevonden, waardoor ze nu in staat is om dit bewustzijn met de wereld te delen. Ze bespreekt onderwerpen zoals hooggevoeligheid, onze huidige streefcultuur, minimalisme, grenzen en onderwerpen omtrent persoonlijke groei.

Mijn mening:
Wauw! De inzichten die deze dame heeft zijn echt geweldig. Het boek zet je aan het denken, waardoor ik het echt in stapjes heb moeten lezen. Je gaat echt bewuster naar jezelf en je daden kijken.

Nikki’s schrijfstijl en manier van verwoorden is erg vlot, straight to the point en ze geeft een positieve draai aan de onderwerpen. Ze gebruikt voorbeelden die voor iedereen herkenbaar zijn, dus je hebt de kans dat je je soms wat betrapt voelt.
Heel eerlijk: Als ik dit boek eerder had gelezen, was mijn leven een stuk makkelijker geweest en waren een hoop frustraties veel eerder de wereld uit.

Het is behoorlijk wat informatie dat je binnenkrijgt, daarom is het fijn dat de tekst per hoofdstuk in kopjes is ingedeeld. Ook geeft Nikki soms een opdracht erbij, zodat je de tekst in de praktijk kan toepassen en kan zien hoe het voor jou uitpakt.
Hoewel je je soms wat betrapt kan voelen, is de tekst heel open, wat het heel toegankelijk maakt. Ze pakt echt elk onderwerp aan (angst, terug naar de essentie, het vinden van rust) en maakt de tekst dynamisch door het af te wissen met bijvoorbeeld een overzicht tussen het hart en het hoofd.
Het is absoluut een eyeopener en een aanrader voor zelfontwikkeling.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s