Recensie: De onverklaarbare logica van mijn leven

Auteur: Benjamin Alire Sáenz

Uitgeverij: Blossom Books

ISBN: 978 – 94 – 6349 -111 – 2

Prijs: € 10,-

Genre: Roman

Flaptekst:
Het is de eerste dag van Sals laatste jaar op de middelbare school en alles staat op het punt te veranderen.
Salvador dacht dat hij wist waar hij hoorde in de wereld. Maar als hij geconfronteerd wordt met zijn veranderde gedrag, begint hij meer en meer na te denken over zijn verleden, heden en toekomst.
Sal is als Amerikaans adoptiekind opgegroeid bij een Mexicaanse vader. Is hij dan Amerikaans-Mexicaans of Mexicaans-Amerikaans? En welk gedrag heeft hij van zijn liefdevolle vader geleerd, en welke karaktereigenschappen komen van zijn biologische ouders? Of is Sal gewoon zichzelf?
Samen met zijn vrienden en zijn vader zoekt hij uit wie hij is en waar hij hoort, maar ontdekt hij vooral hoe belangrijk het is om te kunnen zijn wie je écht bent.

Mijn mening:
Tijdens Yalfest was Benjamin een van de auteurs die geïnterviewd werd en ik kreeg direct sympathie voor hem. Wat een lieve man! Ik kende zijn werk niet maar was wel heel nieuwsgierig. Ik kocht twee boeken van hem, waarvan ‘De onverklaarbare logica van mijn leven’. Het idee sprak me aan, maar tijdens het lezen merkte ik dat dit boek niet helemaal mijn ding is.
Ik had niet eerder Literair YA gelezen dus ik stond er zeker voor open. Het boek is heel poëtisch geschreven, je moet ervan houden. Ik vond het mooi geschreven, maar ik vind het ook eerder een boek dat ik af en te zou oppakken als ik even tussendoor een uurtje had om te lezen.

Het boek greep me niet zoals ik verwacht had. Soms kon ik de hersenspinsels van Salvador niet helemaal volgen en doordat het zo poëtisch geschreven is, vond ik het ook wat langdradig.

De onderwerpen die besproken worden zijn wel heel goed uitgewerkt, maar dat was voor mijn idee steeds een klein stukje. Niet het hele boek door. Het einde pakte me pas en dat is zonde. Wel merk je dat dit boek met veel liefde geschreven is en dat Benjamin een compleet eigen schrijfstijl heeft, iets wat ik zeker kan waarderen.

Aantal sterren:
Ik geef het boek 2 sterren.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s