Recensie: Break a Leg

Auteur: Chinouk Thijssen

Uitgever: Clavis

ISBN: 978-90-448-3621-9

Prijs: €16,95

Genre: Thriller

Flaptekst:
Dit jaar zou alles anders worden. Maar nu India is toegelaten op het conservatorium wordt ze ook daar lastiggevallen. Via de groepschat Truth or Dance stuurt een anonieme stalker haar en haar vriendinnen Lisa, Nikki en Zoë nieuwe opdrachten – nog gevaarlijker en met nog ergere gevolgen als ze niet gehoorzamen. De meiden leven voor het ballet, maar zijn ze klaar voor een sans des doods?

Mijn mening:
Wauw! Chinouk heeft het weer knap gedaan! 1 juni heb ik het boek binnengekregen en binnen no time had ik het boek uit. De spanning was direct goed opgebouwd en ik kwam er al snel achter dat Chinouk niemand, maar dan ook niemand, bespaard.

Het viel mij op dat India minder perfect werd omschreven. In Truth or Dance kreeg ik de indruk dat India lichtelijk een Mary Sue was, gelukkig is dit goed bijgedraaid in Break a Leg. Je ziet veel meer van wat de groepschat met India doet en welke (negatieve) invloeden dit heeft. Ze is dus niet zo onverwoestbaar als dat ze in deel één liet zien.

Ik was regelmatig in shock door de keuzes die Chinouk voor haar personages had gemaakt. Maak zeker geen ruzie met Chinouk want dit boek is, alweer, het bewijs dat ze je finaal ten gronde kan werken. Arme zielen!
Ze laat er geen gras over groeien en ik verwonder me over de technieken die Truth or Dance gebruikt om de vriendinnen steeds te slim af te zijn. Heel frustrerend!

Ik was aan het einde van het boek ook oprecht licht gefrustreerd omdat ik nu gewoon wil weten wie het is. Chinouk weet je steeds op het verkeerde been te zetten. Geregeld denk ik te weten wie Truth or Dance is, maar dan komt er weer een plottwist waardoor ik ga twijfelen en vervolgens weer iemand anders verdenk. Ik weet gewoon echt niet wie ik nu moet verdenken!

De schrijfstijl vind ik ook zo fijn. Het leest als een trein en als er woorden in een andere taal gesproken worden, wordt de betekenis daarna uitgelegd. De woordenlijst aan het begin is ook erg handig, maar de moeilijke balletpassen worden ook in de tekst omschreven zodat je niet telkens terug hoeft te gaan naar de woordenlijst.

Aantal sterren:
Absoluut 5 sterren! Ik baal stevig dat ik tot oktober op deel drie moet wachten….

Advertentie

Een gedachte over “Recensie: Break a Leg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s