Read-a-thon #ReadForWarchild

@lauradiane

Visie
Wat vinden wij belangrijker dan kinderen in oorlogsgebieden leren lezen en schrijven? Voor ons is het vanzelfsprekend, niet voor kinderen in oorlogsgebieden. Vaak zijn deze kinderen getraumatiseerd, hebben geen thuis en geen familie meer. Warchild maakt zich hard voor deze kinderen, door geld in te zamelen en ze te helpen een nieuw thuis te vinden en een toekomst op te bouwen. Naast primaire levensbehoeftes, psychosociale hulp en bescherming biedt Warchild deze kinderen ook de gelegenheid onderwijs te krijgen. Zo kunnen zij een toekomst opbouwen en uiteindelijk goed terecht komen in de samenleving.

Wat is de bedoeling?
we verzamelen een groep boekliefhebbers, bookstagrammers en booktubers die met ons 24 uur willen lezen en updates via social media delen. Dit mag in alle vormen; vloggen, instalive, instatv, instastory’s, via de blog, instapost. Als je maar actief laat zien dat je deelneemt. Je legt eigenlijk 24 uur vast waar je mee bezig bent, dus ook eventueel je pauzes of wanneer je gaat slapen.

Voorwaarden

 • Doe waar jij je goed bij voelt. Als je de hele nacht door wilt lezen is dat goed, als je besluit te gaan slapen dan is dat ook goed.
 • De read-a-thon vindt plaats vanuit je eigen omgeving. Eerst was het plan om met zoveel mogelijk mensen op één locatie bijeen te komen. Omdat het niet voor iedereen ideaal is maar we wel zoveel mogelijk mensen willen motiveren om mee te lezen, hebben we besloten om het vanuit ieder zijn/haar eigen omgeving te organiseren. Social media is immers een krachtig middel 😉
 • Kies boeken die je graag wilt lezen. Er zit geen bepaald genre of boek vastgekoppeld.
 • Tijdens de read-a-thon wordt er een armbandje van Letters&Lights en 2 boekenpakketten t.w.v. €60,- verloot onder de donateurs dankzij Overamstel Uitgevers. Deelnemers mogen doneren, maar komen niet in aanmerking voor deze 2 verlotingen. Het is de bedoeling dat je meedoet vanuit je hart, zonder wat terug te verwachten.
 • Wanneer je meedoet, deel dan de doneerlink in je bio. https://actie.voorwarchild.nl/team/readforwarchild
 • Probeer zoveel mogelijk updates te delen via social media. Denk aan instapost, instalive, IGTV, facebook, blogs, instastory’s. Zie het als je dag documenteren.
 • Gebruik de hashtag #readforwarchild
 • Er hangt geen thema af voor bookstagramfoto’s. Creativiteit is ook een belangrijk onderdeel, dus laat je creativiteit lekker de vrije loop!
 • De read-a-thon is van 10.00 uur tot de volgende dag 16.00 uur.
  We hebben expres voor dit tijdsbestek gekozen omdat sommigen, waaronder wij, niet zonder slaap kunnen of andere activiteiten tussendoor te doen hebben. Het is dus de bedoeling dat je tussen 10.00 en 16.00 uur in totaal 24 uur leest.
@lauradiane

Stuur mij (@suzannekol) of Tamara Arts(@sleepingbooksnl) via instagram een bericht als je met ons mee wilt doen!

Advertentie

2 gedachten over “Read-a-thon #ReadForWarchild

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s